Христо Хинков: Обмисля се връщане на хартиената рецепта за изписване на антибиотици

0
Лекарства за диабет ще се предписват само дигитално, поясни здравният министър
Лекарства за диабет ще се предписват само дигитално, поясни здравният министър Снимка: Министерство на здравеопазването

Лекарства за диабет ще се предписват само дигитално, поясни здравният министър

Обсъжда се временно връщане на хартиената рецепта. Здравният министър Христо Хинков обясни, че вероятно до март следващата година ще има преходен период, в който лекарите ще могат да избират на хартиена или електронна рецепта да предписват антибиотици, предаде БНТ.

Лекарства за диабет ще се предписват само дигитално.

Министър Христо Хинков: "Ще има преходен период, в който ще се изчистят всички бъгове, софтуерни проблеми, организационни проблеми, свързани с изписването на е-рецептите. Така че въпросът е решен и това касае този режим на преходен период, който засяга само антибиотиците."

БНТ: Ще се върне хартиената рецепта за антибиотиците?

Министър Христо Хинков: "Ще бъде паралелно използване на хартиена рецепта и на електронна рецепта в зависимост от това какво решение ще вземе лекарят, който я изписва."

БНТ: А колко време ще продължи този преходен период?

Министър Христо Хинков: "Най-вероятно до началото на март. Но това предстои да се уточни вече окончателно и с премиера, и с всички представители на заинтересованите институции. Предстои едно финално събиране при премиера, за да се уточнят точно параметрите на новата наредба Но мисля, че успяхме да се споразумеем с БЛС и БФС."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари