Лекарката от Педиатрията: Не системата уби 3-годишния Александър, а заболяването

0
Не само Алекс, а и други родители с деца, са стояли часове наред и са чакали
Не само Алекс, а и други родители с деца, са стояли часове наред и са чакали Видео: bTV

Не само Алекс, а и други родители с деца, са стояли часове наред и са чакали, обясни Христина Николова.

Продължава проверката за смъртта на 3-годишно момченце, прехвърляно между няколко столични болници. Според първоначалните резултати от експертизата на здравното министерство, детето е починало от тежка двустранна пневмония, предава bTV.

"Не системата уби 3-годишния Александър, а заболяването", коментира лекарката от Педиатрията, която е приела детето. Ето какво още каза д-р Елена Георгиева.

Христина Николова – адвокат на семейството, отбеляза, че лекарите имат повече информация, отколкото родителите. По думите й не е коректно да коментират факти, до които родителите на детето нямат достъп.

"Проверката на практика се извършва от лекари в лечебно заведение, върху документация, изготвена от тези лекари. Още в понеделник съм изискала копие от документите и да участвам в тази проверка. Не само, че не са ми се обадили, но и на родителите са казали, че няма право техен представител да присъства на проверката", заяви адвокатът в предаването "Тази сутрин".

Вчера сутринта родителите са били извикани в Агенция "Медицински одит", за да им се връчи констативен протокол от проверката, но вместо това, те са вкарани в една стая и са ги накарали да дават писмени обяснения какво точно се е случило, обясни още Христина Николова.

"Няма спор, че има системни проблеми, безпорен факт е обаче, че не само Алекс, а и други родители с други деца, са стояли там часове наред и са чакали", категорична беше адвокат Николова.

Тя обясни, че детето е прегледано в Педиатрията при второ ходене на обяд, тогава обаче то е зле и майката връхлита в кабинета. При първото ходене те само са чакали и не се е стигнало до преглед, уточни адвокатът и попита как лекарите преценили, че симптомите му не били много тревожни първия път, след като не са го прегледали.

Целта на родителите не е да се създава агресия и напрежение, те имат и друго дете, което е лекувано в тази болница и е добре, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари