Лекари спасиха родилка с тежки усложнения след секцио

0
Симона отново прегърна децата си, след като лекари от 2 болници се пребориха за живота ѝ
Симона отново прегърна децата си, след като лекари от 2 болници се пребориха за живота ѝ

След усложнения Симона Шопова е транспортирана по спешност от Благоевград с възпаления в корема, белия дроб и хронична бъбречна недостатъчност

Лекари от две столични болници спасиха млада родилка с тежки усложнения след секцио.

Симона Шопова е транспортирана по спешност от Благоевград с възпаления в корема, белия дроб и хронична бъбречна недостатъчност. Оперирана е 45 минути след постъпването ѝ в "Майчин дом". Наложила се е и спешна намеса на коремен хирург от "Александровска" болница.

Младата жена става майка за втори път на 6 октомври. Ражда със секцио по медицински причини. Изписват я от благоевградската болница на 10 октомври с болки в корема и висока температура.

"Казаха, че болката е вследствие на самата операция. А температурата е от гърдите от самата кърма", заяви Симона Шопова пред БНТ.

Младата майка се връща в Сандански, но болките стават по-силни. Ден след изписването е изпратена спешно с линейка в благоевградската болница заради излив в корема. "Казаха, че имам вода и че тя може да се изхвърли само с антибиотици. Че няма нужда от никаква хирургична намеса", споделя Симона.

Състоянието ѝ продължава да се влошава. На 13 октомври е транспортирана спешно в столичната болница "Майчин дом". Оказва се, че е с тежко възпаление на почти всички органи и системи.

"Не можем да кажем откъде е входната врата. Най-вероятно е ранената повърхност при секциото. 2 литра гной в корема, матката е септично променена. Двата яйчника също. Това наложи отстраняване на матката и на двата яйчника", заяви д-р Димитър Божилов, СБАЛАГ "Майчин дом".

Освен възпаление на органите Симона има перитонит. В борбата за живота ѝ се включва и хирург от "Александровска" болница.

"Ако тази операция не беше направена този ден тази жена в рамките на ден-два щеше да загине. Тя имаше страхотен излив в белите дробове. Не е нормално да има течност в корема. Това подсказва, че нещо се случва", допълни доц. Свилен Маслянков, завеждащ отделение УМБАЛ "Александровска".

Симона постепенно се възстановява след животоспасяващата операция, която обаче я лишава от възможността да има още деца.

"Няма да имам, но съм благодарна. Имам 2 прекрасни деца и това ми стига. Наистина светкавична реакция на докторите и на сестрите. Ако не беше тя, не знам", коментира Симона.

Тя вече е при синовете си в Сандански. Назначена ѝ е хормонална терапия, която няма да ѝ пречи да живее пълноценно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари