Спасиха бебе, изпаднало в клинична смърт в Пловдив

2

Момиченцето е проплакало чак на 21-та минута след появата си на бял свят

В Пловдив спасиха бебе, изпаднало в клинична смърт при раждането си. Медийне проплаква на 21-та минута след появата си на бял свят в 35-та гестационна седмица и тежи 2300 гр. Изведена е от клинична смърт, причинена от тежка асфикция, съобщиха от УМБАЛ Пловдив.

Момиченцето веднага е поставено на изкуствена вентилация и е започнато лечение със сърфактант, за да се разгърне белият дроб, обясни началникът д-р Славея Неделчева. Здравето на новороденото постепенно се стабилизира и бебето е адаптирано към самостоятелно дишане на атмосферен въздух.

Малката вече е изписана от болницата, но д-р Неделчева увери родителите й, че вратата на отделението е винаги отворена за тях. Медийне е трето дете в семейството, което я е чакало да дойде на бял свят с огромно нетърпение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Брях!
    Тия не спряха да се ебат, плодят и множат за наша сметка!
  • 6
    1
    нямало прираст
    По новините я даваха тази млада майка, която направи неуспешен опит да произнесе няколко думи на български. Казаха, че това и е четвъртото дете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари