Лекар в болница: Престанете вече, идете на частно да ви сложат система!

0

В скандална и необяснима ситуация в петричката болница попадна Виолета Терзиева, от село Марикостиново, съобщава Struma.сом.

В понеделник Виолета потърсила личния си лекар, защото се чувствала зле. Според джипито тя се нуждаела от сериозно лечение, тъй като състоянието й не било добро, имала чревно вирусна инфекция, съпътствана с повръщане, диария и силно изтощение и дехидратация.

Личният лекар на Виолета я препратил спешно в Инфекциозно отделение. Когато обаче пристигнала тук, в приемния блок на болницата за регистрация, служителят и казал, че най-вероятно няма да бъде приета, тъй като има много пациенти. И докато и обяснявал колко е претъпкано, дошла жена от ромски произход, която била незабавно настанена в същото препълнено отделение.

Ето какво разказа Виолета..

"Изпратиха ме да разговарям с д-р Праматарова, която е лекар в инфекциозно отделение. Тя директно ми заяви: "Престанете вече, за щяло и за нещяло искате да бъдете настанена за лечение", идете на частно да ви сложат система. На мен ми стана изключително обидно, защото не съм от хората, който се оплакват. Здравноосигурена съм и смятам, че когато ми се налага трябва да ми бъде обърнато внимание. Аз разбирам, че имат много пациенти и влизам в положение. Обиди ме начинът по-който ми бе заявено, че няма да ме приемат.

Какво значи "за щяло и за нещяло", нима нямам право да бъда лекувана. По думите на лекарката това разбрах аз. Каза ми също, че до ден- два, ако не се почувствам по- добре в къщи и не ми отшумят симптомите щели да ме приемат. Това означава ли, че трябва да съм в толкова безпомощно състояние, че някой да ми обърне внимание, да се прибера вкъщи и да чакам.... Имам чувството, че при мен нещо е объркано, или здравната ни система е изцяло объркана. Как е възможно, не разбирам. И пак казвам, здравно осигурена съм....

А се оказва, че ромите са с предимство. След мен в приемния блок също имаше жена от ромски произход и тя бе приета. Останах с впечатлението, че персоналът в болницата, включително и лекарите ги е страх от ромите.

Аз не съм от хората, който обичат да се оплакват и рядко прибягвам до услугите на лекарите. Предишният ми престой в болница е преди доста години и то за операция. " После ромите били дискриминирани, е дали е така?! - завърши разказа си Виолета видимо огорчена от отношението към нея...

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари