Виртуално спешно отделение заработи в УМБАЛ "Канев"

6
Лекарите ще получават съобщения от пациентите си в чат и при първа възможност ще ги консултират
Лекарите ще получават съобщения от пациентите си в чат и при първа възможност ще ги консултират Видео: NOVA

Виртуално спешно отделение заработи в болницата в Русе.

С помощта на безплатното приложение Healee, хората под карантина ще имат възможност да потърсят онлайн консултация, да изпратят снимки или епикризи.

Във виртуалното "Спешно отделение" ще работят кардиолог, ортопед, съдов хирург и акушер-гинеколог. Няма да има определен час за връзка с конкретен лекар, но те ще получават съобщения от пациентите си в чат и при първа възможност ще ги консултират.

Идеята е да се помогне на хора, които не могат да напуснат дома си за личен преглед, както и да се облекчи работата на спешното отделение.

Нашите пациенти - и на съдова хирургия, и на кардиология, са възрастни хора с придружаващи заболявания, те са рискова група. В последно време се лекуваме по телефона”, каза д-р Стоян Генадиев от УМБАЛ „Канев" - Русе, предава NOVA.

Много пациенти се забавиха, много неглижираха своите оплаквания от страх да постъпят в болница и да бъдат прегледани от лекар. Имаше много пациенти с преживяни инфаркти, които не са потърсили помощ”, коментира д-р Иво Белколев от УМБАЛ „Канев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари