Лечебни храни при настинка и грип

0
Важно е да заредим организма си с най-доброто натурално лекарство
Важно е да заредим организма си с най-доброто натурално лекарство

Противоепидемичните мерки срещу COVID-19 силно ограничиха разпространението и на други респираторни вируси, включително на грипния. Но защитени ли сме срещу настинките и грипа?

Важно е да заредим организма си с най-доброто натурално лекарство – подходящата храна. Ако все пак ни настигнат хремата, кашлицата и температурата, има няколко  начина, с които да ги преборим, пише ​Dariknews.bg.

Храни, които са богати на цинк и селен

Това са бобовите култури, семена, пълнозърнести храни, зеленчуци, риба, ядки, чесън, морски дарове. Те са отлични съюзници в борбата срещу инфекциозните заболявания.

Цитрусовите плодове

Цитрусовите плодове съдържат голямо количество витамин С. Още при първите признаци за боледуване се запасете с портoкали, мандарини, грейпфрут, киви. Не пренебрегвайте и българските плодове - шипки и ябълки, круши.

Добре познатият на всички баби лек срещу настинката е чесънът. Със своите антибактериални и антивирусни свойства той помагат не само в борбата срещу инфекцията, но и за нейната превенция. Лечебните му свойства на чесъна идват от органичното вещество алицин, което е мощен антиоксидант.

Смята се че пресен корен от джинджифил помага за лечение на кашлица и температура, която често придружава грипните състояния и настинките. Направете си чай от джинжифил: залейте с вряла вода 2 с.л. прясно настърган джинджифил и го оставете да кисне така 5-10 минути. Пийте го топъл с мед и лимон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари