Чесън на празен стомах

9
Ползи за здравето: 7 неща, които могат да се случат в тялото ви
Ползи за здравето: 7 неща, които могат да се случат в тялото ви

Ползи за здравето: 7 неща, които могат да се случат в тялото ви

"Нека храната бъде твоето лекарство, а лекарството - твоята храна." - това е един от най-известните цитати на древногръцкия лекар Хипократ, бащата на западната медицина.

Чесънът, известен също като лехсун (lehsun) в Индия, е мощна билка, която носи редица ползи за здравето. От справянето с диабета до подпомагането на загубата на тегло - тази билка може да направи всичко. Но кое е правилното време да го добавим към диетата си, как трябва да консумираме тази билка, за да получим най-добрите ползи за здравето?

Ето какво трябва да знаете за няколкото ползи за здравето, които скилидка чесън може да донесе на тялото ви, когато се консумира ежедневно по правилния начин.

Всичко за силата на чесъна

Чесънът принадлежи към семейство Allium (луковични), като луковичният зеленчук се използва широко за придаване на вкус на храната. Той е един от най-широко използваните ароматизатори в кухнята.

Какво се случва, когато започнете деня си с чесън?

Важно е да се разбере как действа чесънът, когато се консумира на празен стомах. Билката има остър вкус и може да се окаже трудна задача да я изядете първо сутрин. Въпреки това, разглеждайки няколкото ползи, които носи в себе си, ето защо човек трябва да започне сутринта си с консумация на суров чесън с хладка вода.

Чесънът действа чудесно на тези, които страдат от слаб имунитет, когато се консумира на празен стомах.

Действа като магия за тези, които лесно се простудяват. Той засилва имунитета на организма срещу вирусите, които причиняват настинка и кашлица.

Когато се консумира на празен стомах, чесънът може да помогне за подобряване на здравето на червата. Той облекчава проблеми като запек и стомашни болки. Чесънът може да повиши цялостната издръжливост на организма ви.

Чесънът има много ползи за здравето, някои от които са изброени по-долу:

Антиоксиданти

Снабден с антиоксидантни свойства, чесънът е чудесен за лечение на възпаления. Чесънът съдържа естествени антиоксиданти, които могат да премахнат реактивните кислородни видове (ROS) и да намалят липидните пероксиди и окислението на липопротеините с ниска плътност (LDL). Това е причината, поради която на хората, страдащи от инфекции на гърлото, настинки и други заболявания, които се дължат на възпаление на органите, се препоръчва да използват чесън.

Помага в борбата с холестерола

Ако страдате от висок холестерол, то чесънът е отговорът. Добавете тази невероятна билка към ежедневната си диета и вижте магията. Известно е, че чесънът притежава свойства, които могат да понижат общия и LDL (лошия) холестерол.

Помага за справяне с високото кръвно налягане

Друго предимство на добавянето на чесън към диетата ви е, че той може да помогне за контролиране на кръвното налягане. В едно проучване експертите са показали, че екстрактът от чесън се оказва също толкова ефективен, колкото и лекарството атенолол, което се използва за намаляване на високото кръвно налягане.

Борба с настинката

Чудесно средство за борба с настинката и кашлицата е яденето на чесън. Известно е, че чесънът засилва функцията на имунната система, като по този начин засилва борбата на организма срещу усложненията, породени от настинката.

Нискокалоричен

Нискокалоричните храни са първият избор на всеки, който се занимава с управление на здравето. Що се отнася до чесъна, една скилидка (3 грама) суров чесън съдържа 4,5 калории, 0,2 грама протеини и 1 грам въглехидрати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари