Куриоз от Пловдив: Мъж пробва да влезе в мол със зелен сертификат на Еманюел Макрон

0
Ако се окаже, че сертификатът е издаден на друго лице, охраната подава сигнал на тел 112, но няма право да задържи приносителя му
Ако се окаже, че сертификатът е издаден на друго лице, охраната подава сигнал на тел 112, но няма право да задържи приносителя му Снимка: БНТ

Куриозен случай разказа мениджър в търговски център

Един от мениджърите в търговски център в Пловдив разказа куриозен случай - мъж опитал да влезе с пропуск на името на... френския президент Макрон, отбеляза БНТ

Областта е в 3-ти етап от Националния план за справяне с епидемията и още в петък оперативният щаб набеляза новите по-строги мерки, които ще се прилагат от утре.

Заведенията и обектите на закрито ще работят с капацитет до 50% и при изискване за зелен сертификат. В големите търговски обекти няма да се допускат лица под 18 години без придружител. Очаква се това да е предизвикателството, с оглед факта че учениците излизат във ваканция.

Работното време на игрални зали, заведения за хранене, барове и дискотеки ще е до 22 часа. Областният щаб поиска ограничението да е след 23 часа, но предложението бе отхвърлено от главния държавен здравен инспектор.

Областният щаб препоръча охраната в моловете да проверява стриктно сертификатите и личните карти на посетителите.

По закона за частната охранителна дейност всяка лицензирана фирма има право да изисква лична карта на територията на обекта който охранява при съмнение изискваме, каза Александър Шингулев, мениджър на голям търговски обект.

Ако се окаже, че сертификатът е издаден на друго лице, охраната подава сигнал на тел 112, но няма право да задържи приносителя му.

Проверяващите често се натъкват и на куриози като сертификат с рождената дата на френския президент, например.

"Всеки ден имаме някой любопитен случай. Един от най интересните беше сертификат на г-н Еманюел Макрон, който след като беше чекиран излезе неговото име, естествено се усъмнихме и подадохме сигнал към 112. На мъжа беше поискана личната карта и беше помолен да напусне", сподели Александър Шингулев, мениджър на голям търговски обект.

При проверките за спазване на работното време на заведенията наред с екипите на РЗИ, Агенцията по храните и МВР, ще се включат и общински служители.

Създали сме организация -екипи на общинската полиция общинска охрана и общинския инспекторат да извършват засилени проверки особено в обществения градския транспорт...наши екипи броят пътникопотока и там където се констатира, че има струпване на повече пътници, със заповед на кмета се увеличава броят на автобусите по съответната линия, каза Тодор Чонов, зам кмет Пловдив.

Дали след края на ваканцията учениците ще започнат училище в ротационна форма, областният щаб ще реши на 6 февруари.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари