Купуват круизен кораб за бездомници

0
Намерението е да се купи стар италиански круизен лайнер с около 400 легла, който да бъде закотвен на пристанището в Оукланд
Намерението е да се купи стар италиански круизен лайнер с около 400 легла, който да бъде закотвен на пристанището в Оукланд

Група бизнесмени от Нова Зеландия планират да купят круизен кораб, за да настанят в него бездомните си съграждани, пише британският "Телеграф".

Инициативата е на заможни жители на град Крайстчърч, които установили, че стотици жители на града, дори когато имат работа, са принудени да спят в паркове, в гаражи или в колите си заедно със семействата си.

"Животът на круизен кораб не е дългосрочно решение, но нещата са толкова зле за толкова много семейства, че това може да облекчи поне до някъде ситуацията за една-две години", казва Гари Хаус от инициативната група. Намерението е да се купи стар италиански круизен лайнер с около 400 легла, който да бъде закотвен на пристанището в Оукланд. Прогнозната цена е 5 млн. новозеландски долара или 640 хил. евро като морският съд може да пристигне от Европа за месец.

Жилищата в града са едни от най-скъпите в света, цените на недвижимите имоти са нараснали с близо 80% за последните пет години като средната цена на жилище е около 940 хил. долара или 600 хил. евро, се казва в публикацията.

Идеята има и противници, според които условията на кораба няма да са добри за живот, а се създава и опасност от бързо разпространение на зарази. Поддръжниците обаче подчертават, че всяко решение е по-добро от нощувка на тротоара.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари