Започна туристическият сезон по река Дунав

4
Първият круизен кораб акостира днес на видинското пристанище
Първият круизен кораб акостира днес на видинското пристанище Снимка: БТА

Първият круизен кораб акостира днес на видинското пристанище

Първият круизен кораб за туристическия сезон акостира днес на видинското пристанище, предава БТА. Чуждестранните туристи от кораба "Viking Lif" ще посетят Белоградчишките скали и крепост. По програма следобед ще разгледат и крепостта "Баба Вида" във Видин.

Според местната пристанищна администрация през новия туристически сезон на пристанище Видин се очаква да акостират над 300 круизни кораба. Сезонът традиционно започва през март, като за втора поредна година ще продължи до края на декември. През предходните години обикновено активният сезон за туристическото корабоплаване по река Дунав приключваше през втората половина на ноември.

По данни на Община Видин през целия сезон на миналата година на видинското пристанище са акостирали 293 круизни кораба, с над 40 000 чуждестранни туристи.

Слизайки на българския бряг туристите посещават крепостта „Баба Вида“ и Белоградчишките скали и крепост. Програмата включва още пешеходна разходка в централната зона на Видин, велообиколка на крайдунавския парк, дегустация на местни ястия и вина. Част от групите посещават концерт-лектория на Симфониета Видин с музикални произведения от български композитори. Посещенията обикновено завършват с фолклорна програма на борда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари