Купон в заразената ромска махала на Ямбол

2
Периметърът е обявен за огнище на зараза след два смъртни случая и десетки положителни с COVID-19
Периметърът е обявен за огнище на зараза след два смъртни случая и десетки положителни с COVID-19 Видео: bTV

Периметърът е обявен за огнище на зараза след два смъртни случая и десетки положителни с COVID-19

Купон в заразената ромска махала на Ямбол въпреки патрулите и откритие нови 6 заразени. Десетки нарушиха извънредното положение и празнуваха на групи. А кметът призова доброволци да помогнат на Ямболската болница. Полиция и жандармерия затвориха изходите, но в малките улички контрол няма. Периметърът е обявен за огнище на зараза след два смъртни случая и десетки положителни с COVID-19, предаде bTV.

Първи през пропускателния пункт днес влязоха здравните медиатори. Тяхната задача е да убедят контактните лица, че трябва да бъдат тествани. Вчера голяма част от хората отказали да влязат в мобилните лаборатории на здравната инспекция.

От поне 13 души в списъка на РЗИ, проби са взети само на трима - твърдят медиаторите. От местната власт също признават, че проблем има. Инфекциозното отделение в Ямболската болница с 29 места е почти пълно, а медици няма. "Всички медици ако имат възможност и ако желаят да помогнат на Ямболската болница", призова Валентин Ревански, кмет на община Ямбол. Тестването в махалата продължава. Извънредното положение остава безсрочно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари