Круизен кораб с 2500 души на борда акостира в Бургас

0

На морската гара в Бургас днес акостира третият круизен кораб, за тази година, който е и най-големият.

На борда на лайнера „Опера“ пътуват 2 120 чуждестранни туристи от 47 държави, представители на 6 континента – Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка, информира Труд.

Пасажерите бяха посрещнати при изключителни мерки за сигурност на морска гара Бургас от изпълнителния директор на пристанището Деян Димов.

Те ще имат възможност да разгледат красивия град Бургас, историческите и природни забележителности в близост благодарение на пътуването, което тази есен предлага круизната компания. Маршрутът започва и завършва в Генуа/ Италия/ преминава през различни гръцки пристанища, Костанца /Румъния/, Бургас /България/, отново Гърция и Италия.

Част от туристите, които пристигат в Бургас вече са заявили екскурзии до Несебър, Созопол и село Козичено /Еркеч/. Има и организирана екскурзия до остров „Св. Анастасия”.

Голяма част от пасажерите ще имат възможност самостоятелно да разгледат Бургас като за времето на престоя на кораба е осигурена непрекъсната безплатна транспортна връзка от Морска гара до центъра на Бургас.

Корабът е дълъг 275 метра и разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - „Аида", „Отело", „Риголето", „Травиата", „Норма", „Турандот", „Тоска", „Бохеми". Екипаж от 728 души се грижи за 2 500 чуждестранни туристи от 47 държави, съобщи БНТ.

На кея те бяха посрещнати от български ритми, а пасажерите ще имат възможност да разгледат Бургас, както и да направят кратки екскурзии до Несебър, Созопол и остров "Света Анастасия". Амбицията на ръководството на Порта е превръщането на Бургас в постоянна точка за активен круизен туризъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари