Кристиян Шкварек: Никой от България не се допуска да се поклони пред саркофага на Георги (Гоце) Делчев

2
"Звучи като дух на добросъседство, нали?", ироничен е политическият анализатор
"Звучи като дух на добросъседство, нали?", ироничен е политическият анализатор

"По техни думи, защото "нямало ток", заяви политическият анализатор

Публикуваме коментар на Кристиян Шкварек* относно срива в системата "вход" на "Гранична полиция" на Северна Македония. Това бе официално обявената причина, поради която се стигна до опашки по границата с България днес. По случай честването на 151 години от рождението на Гоце Делчев се очакваше да пристигнат около 150 българи в Македония.

Ето какво точно гласи коментарът на Шкварек във Фейсбук:

"В този момент всички гранични пунктове от страна на македонците са затворени. По техни думи, защото "нямало ток". По този начин никой от България не се допуска да се поклони пред саркофага на българския революционер Георги (Гоце) Делчев. Стотици българи са в момента на границата и всякакъв достъп им бива отказван, включително представители на българската държава и на Европейския парламент.

Звучи като дух на добросъседство, братство, общи атлантически ценности и успешна евроинтеграция, нали? Какъв невероятен успех в добросъседските отношения беше вдигането на ветото, точно както ни убеждаваха Дайнов, Дичев, Комарницки, Дневник, Свободна Европа! Айде още, моля, още да си свалим гащите в името на неизбежния либерален триумф и победа на демократичните сили!

На Балканите това много се оценява и въобще не ти стъпват после на врата."

*Кристиян Шкварек е роден в София през 1991 г.. в полско-българско семейство. Завършил история в Англия и “Европеистика и политика ” в католическия университет в Льовен, Белгия. Завръща се в България и става политически анализатор, автор на статии в редица издания, публичен говорител и представител на Европейската партия на консерваторите и реформистите. Политически анализатор от платформата Мисълъ, член на Младежкия консервативен клуб

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари