Какво е наказанието за тримата българи, задържани на ГКПП "Деве баир"?

1
По неофициална информация им е наложена глоба от 300 евро
По неофициална информация им е наложена глоба от 300 евро Видео: NOVA

По неофициална информация им е наложена глоба от 300 евро

Сериозно напрежение на българо-македонската граница в събота, предава NOVA. Десетки българи останаха блокирани и не успяха да пристигнат в Скопие, за да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев. От Външното ни министерство определиха отношението на Северна Македония като недопустимо и унизително.

Равносметката е трима задържани български граждани, които според властите на РСМ са имали „агресивно поведение спрямо македонските полицаи и митничари на ГКПП „Деве баир”. По неофициална информация те са наказани с глоба от 300 евро и забрана за влизане в Северна Македония през следващите три години.

Наши сънародници не стигнаха до гроба на Гоце Делчев. Македонските българи, които живеят в Скопие, също не бяха допускани. Достъп имаха единствено официални делегации и граждани на Северна Македония. От МВнР посочиха, че датата 4 февруари 2023 г. ще остане в историята, на която властите на РСМ по крайно неубедителни причини не са допуснали отдаване на почит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари