Крави стъпкаха до смърт известен милионер

0
Британският учен и бизнесмен Браян Белхауз загива нелепо, докато се разхожда сред природата
Британският учен и бизнесмен Браян Белхауз загива нелепо, докато се разхожда сред природата Снимка: INS/GETTY

Британският учен и бизнесмен Браян Белхауз загина в резултат от нападение на крави в околностите на английския град Уинчелси, графство Източен Съсекс, където живеел, предаде БГНЕС.

Инцидентът станал, когато той се разхождал сред природата и към него се втурнали десетки превъзбудени крави и буквално го стъпкали. Намиращи се наблизо хора чули виковете му и извикали бърза помощ и полиция. Медиците пристигнали с хеликоптер, но опитите за реанимация не успели.

Браян Белхауз е бил дълги години преподавател в Оксфордския университет. Той е един от основателите на фармацевтичната компания Powderject, която разработва безиглените инжекции и произвежда противогрипни ваксини. През 2003 г. американската корпорация Chiron я купува за 54.2 млн. лири.

Вестник The Independent отбелязва, че този месец има още два подобни случая с нападения на крави. В резултат на агресия от страна на иначе спокойните и миролюбиви преживни животни, тежко са пострадали две жени. При подобен случай през 2015 година немска туристка загина, стъпкана от крави на пасище в швейцарските Алпи.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари