Красимир Вълчев: Няма да затваряме училища

0
Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска
Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска Снимка: БГНЕС

Надяваме се учебната година да бъде присъствена, заяви пред NOVA от Стара Загора министърът на просветата Красимир Вълчев.

„В предходни години сме имали една, две седмици грипни ваканции. Сега няма да бъдат ваканции, ще се превключва в електронна среда, няма да имаме това затваряне за цели училища, посочи той.

Помолен да коментира плъзнали слухове, че има план да се затварят училищата през октомври, министърът каза: „Категорично няма такъв план, тази учебна година всички ще живеем в една непредвидимост, мерките, които сме избрали, предвиждат да има превключване в електронна среда“.

Маските? Всички държави имат малко или много задължения за носене, ние сме избрали възможно най-либералния режим. Ако се откажем изцяло от маските, ще минем на варианта да затваряме цели училища, подчерта Красимир Вълчев.

Той припомни, че препоръката е децата да прекарват колкото се може повече време навън: „Говорим за няколко минути носене на маска, под 10% от цялото време в училище, и не толкова утежняващо. Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска“.

Ако дете дойде без маска в училище, първо ще му дадат маска, училищата не са санкциониращи институции, целта е децата да научат някои правила, като миене на ръцете. Разчитаме на подкрепата от родителите, но съзнаваме, че в някои случаи няма да бъде получена, смята министърът.

Накрая той призна, че математиката и географията са били любимите му предмети в училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари