Красимир Вълчев: Най-лесно е с голямата ножица да затворим всички

2
Най-трудните седмици предстоят
Най-трудните седмици предстоят

"Най-лесно е с голямата ножица да затворим всички."

Това заяви Красимир Вълчев на онлайн заседание днес.

Бойко Борисов каза следното: "Максимална гъвкавост при взимането на решения за обучението по време на пандемията и непрекъснат контакт на МОН с родителите и учителите.

Това възложих на образователния министър Красимир Вълчев на днешното правителствено заседание. Решението за пълно затваряне не се взима лесно. Дори германското правителство отложи със седмица затягането на мерките срещу втората вълна на пандемията. Обучението в електронна среда, оставането вкъщи, също носи рискове.

Децата губят мотивация, десоциализират се, обездвижват се, трупа се напрежение. Онлайн обучението е ефективна, но само временна мярка и няма как да замести присъствието в клас. В повече от половината училища в страната все още не е имало нито един заразен човек. Ние отчитаме тези факти и затова сме възприели локален подход при взимането на решения за преминаване към електронно обучение. Тепърва предстоят още тежки месеци за образователната система и е важно взаимно да се пазим.

Това бе и една от причините да направим задължително носенето на маски за учениците от 5 до 12 клас. До момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари