Красимир Йовчев издирва 9-годишния си син

23
Бащата твърди, че детето е отвлечено от майката
Бащата твърди, че детето е отвлечено от майката Снимка: Фейсбук / личен архив

Публикуваме историята на един български баща, който издирва сина Кристиян Йовчев, 9-годишен.

В разказа му, подкрепен с официални документи, се твърди, че синът му е отвлечен от майката, с която са разделени, пише Liberta.bg. Бащата Красимир Йовчев твърди още, че момченцето иска да живее с него, а също така и че е малтретирано от бившата му съпруга и новия и приятел. Нещо, което предполага и Върховният Кралски съд на Лондон и постановява Кристиян да живее с баща си Красимир.

Това решение на Върховния Кралски съд на Лондон е игнорирано от Социалните служби в България, както и от Райония съд на София, които не зачитат задължителните за България Европейските регламенти и решения, като отделно от това ги преурежда в нарушение. Нещо повече, детето споделя пред Социалните служби на България, че е малтретирано от майка си и нения приятел. Съдът в София изобщо не обръща внимание на апела на момчето.

Наложително е отговорните и компетентни органи и институции в България да се намесят, включително Прокуратурата, и грешката да бъде поправена.

Liberta.bg ще изпрати писмото на бащата до Президента на Република България г-н Румен Радев, до Премиера г-н Бойко Борисов и до Главния прокурор г-н Иван Гешев, за да предостави всички документи по казуса, с които разполага.

Името на пострадалия баща е Красимир Йовчев и отговаря на тел.: +447947741533; e-mail: [email protected].

Обръщаме внимание, че адвокатът на майката на Кристиян е адв. Дишев, който е съпруг на съдия Дишева - член на ВСС.

Ето какво споделя бащата Красимир Йовчев пред Liberta.bg:

"Уважаеми представители на медиите, 

Позволявам си да се обърна към Вас заради поредно възмутително решение на български съд, този път проявявайки геноцид над децата. 

Ето накратко историята, в хронологичния ред:

Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката. В това време заминах да живея в Англия, където съм и до днес. В началото на 2019 г., през февруари, детето дойде да живее при мен заради невъзможността на бившата си жена да се грижи за него, като предложението за това беше нейно, а това беше и най-голямото желание на детето ни.

Синът ми живя почети две години при мен, като тя постоянно си променяше решенията за това дали иска, или не да живее с него. Като същевременно тя се прибра да живее в Украйна.

Впоследствие бившата ми съпруга – Марина, която е украинка, заведе дело по хагската конвенция за незаконно задържане на сина ми от мен в Англия, като делото се гледаше във Върховния кралски съд на Лондон

След задълбочен анализа на факти, доказателства и най-висшия интерес на детето, Върховният Кралски съд на Англия постанови, че синът ми трябва да живее с мен, защото това е неговото желание, защото то се чувства прекрасно с мен, и не на последно място, защото има опасност за неговото психическо и физическо здраве, ако бъде при майка си. Като опасенията на Кралския съд се сбъднаха. В СОЦИАЛНИЯ ДОКЛАД, КОЙТО Е ИГНОРИРАН ОТ Районен съд - София, МАЙКАТА И НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ БИЯТ ДЕТЕТО!! Още нещо: Райноният съд на София игхорира и решението на Върховния Кралски съд на Лондон.

Тя, разбира се, присъстваше и беше разпитвана над 3 часа в съдебно заседание, където така се оплете в лъжи, че съдията на няколко пъти го отбеляза в съдебното решение.

Обжалва пред АПЕЛАТИВЕН ВЪРХОВЕН СЪД, където жалбата ѝ беше отхвърлена като несъстоятелна поради факта, че съдията е спазил всички европейски закони.  След 3 дни и след като родителските права вече бяха присъдени на мен, тя имаше възможност да идва и да го вижда, за което ѝ позволих.

Но на втори август с фалшив паспорт (оригиналният на детето до ден-днешен е при мен) го извежда за Украйна, а от там му издава украински паспорт, за да се върне в България.

От тогава аз нямам контакт с детето, като информацията какво е направила е изцяло от полицията. Всякакъв контакт е блокиран с мен, а новите социални работници от ДСП Лозенец не виждат проблем в това, и не виждат проблем от това, че тя го малтретира!

Прокуратура по същия начин, затх използването на фалшиви документи е допустимо..

Респективно заведох дело по хагската конвенция за връщане на детето и от тук започва абсурдът, заради който се обръщам към Вас. 

Първоначално съвсем логично съдията приема решенията на английския върховен съд, които са задължителни за ЕС, но впоследствие решението е коренно различно от това, което се нарича законност.

Съдията съвсем умишлено забравя за английски съдебни решения и това, че регламентът на Европа е императивен за българското законодателство, дори не ги споменава, а се позовава на решението за развод, което е анулирано от британското решение и няма никаква правна стойност. Игнорирайки англ. Съдебни решения, си позволява да ги преуреди, не знам по кой закон.

С това решение съдът на практика ме обвинява, че съм задържал незаконно детето във Великобритания, но на практика имам разрешение за това от британския върховен съд.

Оказва се, че районен съдия е по-ерудиран от върховен съд и дори нещо повече, създава нов Закон за България, легализирайки самоуправството. Самоуправството според него е легално, защото това било волята на майката. Според съдията е напълно законно майката да дойде до Англия, където самият аз разреших да види детето ни и дори да го изведе с фалшив документ. По същата логика всеки гражданин може да вземе закона в свои ръце. Защо тогава са ни нужни съдилищата?

Но и това не е всичко. Дори аз да не съм прав в искането си детето да живее при мен, от сърце желая за него само най-доброто. А в социалният доклад, изготвен от българските власти, се казва, че майката и нейният приятел бият детето. Самото то признава, че му е забранено да има контакт с баща си, а то иска да се върне при мен. Всичко това обаче удобно е пропуснато в съдебното решение, макар че е официален документ и веществено доказателство. 

Уважаеми представители на медиите, с дълбока вяра в мисията Ви, моля Ви да проучите как този български съдия обяви ползването на фалшиви документи, самоуправството и нарушаването на решения на по-висш съд за законни. Помогнете на справедливостта да възтържествува и на един български баща и детето му да сбъднат мечтата си да живеят заедно. 

Готов съм да дам допълнителна информация, документация и интервюта. 

С уважение, 

Красимир Йовчев"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари