Кралицата на Дания ще абдикира на 14 януари

2
Маргрете Втора бе 52 години на власт
Маргрете Втора бе 52 години на власт

Маргрете Втора бе 52 години на власт

Датската кралица Маргрете Втора днес обяви по време на традиционното си новогодишно обръщение, че ще абдикира на 14 януари след 52 години на власт, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"На 14 януари 2024 г., 52 години след като наследих моя любим баща, ще се оттегля като кралица на Дания. Ще оставя трона на сина си, престолонаследника принц Фредерик", заяви тя в новогодишното си обръщение, което бе излъчено по телевизията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    qvcau
    поскам салза
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари