Кралица Елизабет Втора навършва 96 години, получи кукла Барби по свой образ

1
Тя е най-дълго властвалият монарх в британската история
Тя е най-дълго властвалият монарх в британската история Снимка: Twitter / New York Post

Тя получи кукла Барби по свой образ за платинения юбилей от възкачването ѝ на трона

Британската гвардейска група Coldstream Guards изпълниха песента Happy Birthday по време на смяната на караула в замъка Уиндзор като част от тържествата за отбелязване на 96-ия рожден ден на кралица Елизабет, информира NOVA

За празника тя се оттегли в резиденцията си в Сандрингам, където ще бъде посетена от най-близките си.

За събитието Кралицата е заснела нов портрет, заставайки пред обектива на известния пейзажен фотограф Хенри Далал, който и преди е снимал монарха и нейните коне.

Фотосът показва Нейно Величество, застанала между две от нейните понита Кейти и Найтингейл, на територията на замъка Уиндзор. Кралицата е облечена в наситено зелено палто и се усмихва леко, докато държи юздите на конете си.

В профила на кралското семейство в Instagram публикуваха и мил кадър на 2-годишната Елизабет с пожелание „Честит рожден ден, Ваше Величество!“

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва тази година и 70-ата годишнина от възкачването си на престола. Официалните тържества за платинения юбилей са насрочени за началото на юни и ще продължат четири дни.

По този повод Нейно Величество беше почетена с кукла Барби по нейно подобие.

Играчката е облечена в рокля от слонова кост със синя лента, украсена с миниатюрни медальони и панделки. Фигурата има и тиара по подобие на тази, която Елизабет носи в деня на сватбата си.

Елизабет Втора, която днес навършва 96 години, става кралица след смъртта на баща си крал Джордж Шести на 6 февруари 1952 г. Тя е най-дълго властвалият монарх в британската история.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари