Коя е жената, която се осмели да създаде дестилерия за варене на ракия у нас?

8
Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри гледат Веска с недоверие
Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри гледат Веска с недоверие Видео: NOVA

Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри гледат Веска с недоверие

Място, което от зората на човешката цивилизация се смята за царство на мъжете, точно в този случай е управлявано от жена. Веска Червенкова е може би единствената жена в България, която се осмелява да създаде своя дестилерия за варене на ракия. Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри я гледат с недоверие, но тя ги спечелва с изключителни познания по темата.

Веска Червенкова споделя, че не знае за други жени, които варят ракия. "Това не е стара казанджийница, а нова, съвременна дестилерия. Помагаме на хората да направят качествени дестилати. Когато си избирах професията, моя приятелка ми каза, че ше загубя целия си женствен чар. Но исках да стана инженер технолог. За мен визията е много важна, това е дар за клиентите. За мен е важна визията, тя определя характера ми. Важно е и да правиш красиви неща.

Баща у много обичаше вино и ракия и му помагах, а ароматът остана незабравим. Топлият аромат на греяната ракия се запамети в съзнанието ми. В трети клас бяха когато ме учи да меря обема на бъчва, мерихме и джибрите", спомня си тя, предава NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    Еееееее,
    Евала на мацката! Да е жива и здрава, че да радва мъжортиите, които обичат хубавата ракийка!
  • -11
    1
    Родолюбец BHJTR
    Хайде, пиете по - грамотно статиите си, моля!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари