Ковачки заплаши да не даде заплатите на стачкуващите миньори и да ги съди

0
Трети ден продължава протестът на миньорите от мини "Бобов дол" под и над земята
Трети ден продължава протестът на миньорите от мини "Бобов дол" под и над земята Видео: Нова телевизия

Миньорите в мина „Бабино”, които стачкуват ефективно под земята от над две денонощия, ще бъдат допълнително наказани и няма да си получат дължимите заплати.

От „Въгледобив Бобов дол” официално обявиха, че ще търсят от стачкуващите миньориимуществена отговорност”.

На директен въпрос, от „Въгледобив Бобов дол” посочиха, че докато не се прекратят стачните действия, няма да бъдат платени заплатите на миньорите от „Бабино”, които стачкуват ефективно, предаде Нова телевизия.

Щели обаче да бъдат платени всички останали заплати - за август месец тази година. Стачката е незаконна, е позицията на "Въгледобив Бобов дол".

Близо 40 часа под земята, стачката на миньорите в рудник "Бабино" продължава Ковачки поискал да се оттегли от Бобов дол, но се отказал Обяснението на компанията на Христо Ковачки беше, че има „непрекъснат диалог” с миньорите и има постоянни промени в исканията.

Искаме изплащане на заплатите за август месец тази година и на ваучерите за храна - от началото на стачката това е непроменено, възразиха миньорите и се заканиха, че стачката ще продължи. От „Въгледобив Бобов дол” отвърнаха, че имало искане и за плащания за септември, което нямало как сега да се случи, защото възнагражденията не били още изработени. Заплатите за даден месец се давали от 5-то до 10-то число на следващия месец. Днес е 13-ти октомври.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари