Костадин Костадинов: Как Европейската комисия ще разбере колко точно печели Русия?

0
За пореден път политиката взема връх над икономиката
За пореден път политиката взема връх над икономиката Снимка: БТА

За пореден път политиката взема връх над икономиката

Много ми е интересно как Европейската комисия (ЕК) ще разбере колко точно печели Русия, това би трябвало да дойде като информация от руската страна, което няма как да бъде направено най-малкото заради враждебните отношения между ЕС и Русия. Така лидерът на "ВъзражданеКостадин Костадинов коментира пред медиите в парламента информация в "Политико", че "ЕК поиска обяснения от България, след като руска петролна фирма в страната се възползва от вратичка в санкциите на ЕС, за да събере 1 милиард евро за военната хазна на Кремъл".

По-притеснително е другото - виждаме как се увеличава натискът върху българската рафинерия, въпреки че се насажда в общественото мнение, че едва ли не става въпрос за руска рафинерия, подчерта той. По думите му "Лукойл“ е компания, която е международна, има собственост в Швейцария, Холандия с участието на големи транснационални компании. За пореден път политиката взема връх над икономиката и се оказва, че когато някой реши, дори извън България, страната ни трябва да се съобразява с правила, наложени ни от друг, коментира Костадинов

Големият въпрос, според него, е дали България е самостоятелна, суверенна държава, или е провинция на някакъв наднационален и надполитически елит, който е с много мъгляви контури.

Дерогацията беше с една единствена цел българският вътрешен пазар да има нефтени продукти и към настоящия момент това работи, изтъкна още политикът. Ако изключението бъде премахнато, какво се случва от всичко това, попита той.

Днес председателят на енергийната парламентарна комисия Делян Добрев обяви, че отново ще бъде внесено предложението за премахване на дерогацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    Bonkerz
    бончо, пак ли се възпаляваш?!? Та кво стана с 1,5 милиарда, дето лукойл щеше да ги дава, викаш?!?
  • 0
    6
    Bonkerz
    Духай ве педераст руски! Пак ли се криеш, мишок?
  • 0
    5
    абе кво стана?!?
    Нали лукойл трябваше да плати едни 1,5 милиарда лева данъци?!? Май, май, нищо няма да плаща до края на годината! Що така бе, мимета?!? Ванчовци, бончовци, кво ще речете бре?!? Нещо всички дето рипахте дадохте на заден, начело със сапунения академик?!?
  • 0
    4
    Bonkerz
    "се насажда в общественото мнение, че едва ли не става въпрос за руска рафинерия, подчерта той. По думите му "Лукойл“ е компания, която е международна, има собственост в Швейцария, Холандия" - и един мармот завива шоколада в станиол... Лукойл не била руска фирма, тоя за какви ни взема? Вместо да си мълчи се хвърля на амбразурата да ги защитава в ущърб на българския интерес. Трябва да докажем, че тия руски измамници са ни лъгали 15 години, не си плащат данъците и да национализираме компанията или поне да назначим служебен директор.
  • -3
    3
    Ванка с танка
    Гордост за БГ русофила,пръв на амбразурата.Да еба и боклука ти така да защитаваш националния интерес
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари