Кубинският президент е на работно посещение в Русия

2
Мигел Диас-Канел ще обсъди приоритетни въпроси след преизбирането на Владимир Путин
Мигел Диас-Канел ще обсъди приоритетни въпроси след преизбирането на Владимир Путин Снимка: АП / БТА

Мигел Диас-Канел ще обсъди приоритетни въпроси след преизбирането на Владимир Путин

Кубинският президент Мигел Диас-Канел заяви вчера в профила си в социалната мрежа "Екс", че отива на работно посещение в Русия, за да обсъди приоритетни за двустранните отношения въпроси след преизбирането на Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Президентът замина тази вечер за Русия", се казва в изявление на кубинското президентство в "Екс".

Хавана и Москва са стари съюзници, но последната среща на двамата президенти, през ноември 2022 г., придаде нов импулс на партньорството между двете страни, отбелязва АФП.

След тази среща зачестиха посещенията на руски делегации в Куба и на кубински делегации в Русия, бяха подписани десетина споразумения в различни области. През февруари руският външен министър Сергей Лавров посети Хавана за втори път за по-малко от година.

През миналата година се наблюдава голямо увеличение на обема на двустранната търговия, сочат данни на руските власти. Освен това 185 хиляди руски туристи са посетили Куба през 2023 година.

Москва и Хавана се сближават на фона на най-сериозната икономическа криза в Куба от три десетилетия, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари