Кошмарен трафик преживяха хиляди българи

0
Абсолютен рекорд! 70 000 души са минали през "Кулата"
Абсолютен рекорд! 70 000 души са минали през "Кулата"

Втори ден на кошмарен трафик преживяха хиляди българи, тръгнали на път за почивните дни.

Този път не катастрофа, а рекордно количество автомобили и хора задръстиха основните пътни артерии. Най-тежко беше на основното трасе към Гърция  - магистрала "Струма" и граничен пункт "Кулата", съобщи Нова тв.

Само за 24 часа от 16.00 часа в петък до 16.00 часа в събота през  „Кулата”  са преминали около 15 000 автомобила и са обработени около 70 000 души. 

Целият състав на граничния пункт е бил на работа като са обработвани около 12 леки коли на минута.

На моменти тази сутрин колоната от автомобили, чакащи да преминат „Кулата” стигаше до Сандански, а аварийната лента приличаше на пешеходна пътека. На някой нервите не издържаха и обръщаха в насрещното на магистралата, а други търпеливо чакаха и снимаха нарушителите. Малко след 14.00 часа колите отново спряха - този път след Благоевград. 

Ситуацията не беше много по-различна в София. Традиционните задръствания към работните места се превърнаха от дълги колони  от автомобили към изходите на града. 

Но излизането от София не беше най-големият проблем на шофьорите, тръгнали на изток по магистрала "Хемус". Само след 30 километра те попадаха отново в тапа, този път заради продължаващите ремонти на тунелите.  „Витиня” и „Ечемишка”. 

През четирите почивни дни екипи на КАТ ще следят за превишена скорост.Допълнителни патрули ще има в участъците в ремонт и на рисковите места като Кресненското дефиле, пътя Русе-Бяла или Бургас-Созопол, например. Органите на реда ще проверяват и за алкохол, неправоспособност и задължителната ”Гражданска отговорност". Проверки ще има и в по-малките населени места.

В деня на голямото прибиране - 6 септември, от Пътната агенция ще отворят и двете ленти на тунел „Ечемишка” в посока София. Две ленти ще бъдат осигурени и за прибиращите се към София през Владая, където също има ремонт. За да се облекчи трафикът, движението на тирове по магистралите и първокласните пътища ще бъде спряно между 14:00 и 20:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари