Румънците били виновни за задръстванията на ГКПП „Кулата” и ГКПП „Дунав мост”

0
В следващите дни се очаква трафикът отново да бъде интензивен и причината за това отново са румънските туристи, които в края на юни започват активните си почивки
В следващите дни се очаква трафикът отново да бъде интензивен и причината за това отново са румънските туристи, които в края на юни започват активните си почивки Видео: NOVA

На ГКПП „Кулата” колоната от автомобили достигна почти 10 км, на ГКПП „Дунав мост” хиляди коли и камиони чакаха с часове

Опашки от коли и задръствания се образуваха на ГКПП „Кулата” и ГКПП „Дунав мост”, информира NOVA

Чакането на пункта „Кулата-Промахон” се проточи с часове, а колоните бяха километрични. Близо 3 часа отнемаше преминаването през границата там, като причината за това не беше в технически проблем, а в интензивния трафик.

Още от сутрешните часове на неделния ден, в посока Гърция, на път тръгнаха хиляди туристи - голяма част от тях румънци. На границата, въпреки че всички гишета обработваха документи на пълни обороти, се образува струпване и това накара полицията да започне да спира колоната още на АМ „Струма”.

Чакането обърка плановете особено на тези, които тръгваха за Гърция за кратка почивка. „Неприятно е, жега е. Всеки иска в момента да е на плажа и да си почива. Молим за по-добра организация по пътищата, за да може да не чакаме”, каза един от тях.

В колоната  попаднаха и хора, чиято крайна дестинация не беше Гърция, а селата преди границата. На тях им се наложи да чакат редом с туристите, въпреки че не пътуваха за почивка.

В следващите дни се очаква трафикът отново да бъде интензивен и причината за това отново са румънските туристи, които в края на юни започват активните си почивки.

Отново тапи и задръстване имаше и пред граничния пункт „Дунав мост”. Десетки леки коли с прибиращи се от България румънци чакаха с часове, за да преминат границата. Заедно с традиционната опашка от тирове направиха преминаването около граничния пункт невъзможно.

От вчера започна и аварийно асфалтиране на „Дунав мост” от българска страна. Движението се пропуска в едното платно на съоръжението и това допълнително утежнява трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Мехмет
    Кулата ,Дунав мост,вие не знаете къде сте ,пълна излагация . Трябва да ви забранят с закон ,то пък няма правителство
  • 0
    3
    Венци
    Бахти , смешния сайт
  • 7
    2
    Митев
    Всичко е въпрос на организация,за допълнителни пунктове да не говорим,пък и има групи от хора които не се нуждаят от проверка.....
  • 10
    1
    123
    На некадърниците все нялой друг им е виновен, за боклука, за тировете, за оцветения лом абе за всичко, но ако е за ръсене на понпозни фрази и пъчене пред обектива мила моя майнольо...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари