Корнелия Нинова: В ход е взаимно изпиране на лидерите на ГЕРБ и ПП

1
Комисията за имунитетите е скривалище за заподозрени в престъпления, каза Нинова
Комисията за имунитетите е скривалище за заподозрени в престъпления, каза Нинова Снимка: Facebook

Комисията за имунитетите е скривалище за заподозрени в престъпления, каза Нинова

„Знаете как действат комисиите в парламента. Прогнозирам, че когато наближи краят на този срок, председателят на комисията ще иска удължаването му. Винаги става така. И така докато, те сами го казаха, не направят конституционна реформа. Тоест спасение на заподозрени в престъпления дори през Конституцията.“ Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира искането за създаване на временна комисия, която да разглежда поисканите имунитети на народни представители.

В кулоарите на Народното събрание тя обясни, че такава комисия не трябва да има и БСП ще гласува против нейното създаване. „Няма да излъчим и участници в нея. Намираме я за скривалище за заподозрени в престъпления, за взаимно пазене между ПП-ДБ и ГЕРБ от прозрачен и справедлив процес“, посочи тя.

Нинова коментира аргумента на вносителите, че прокуратурата развявала бухалка. „Да припомня, че не прокуратурата произнася присъди, а съдът – реформа в съда не предстои. Така че и този аргумент не е сериозен“, каза още тя.

„В ход е своеобразно взаимно изпиране на лидерите на ГЕРБ и ПП – това е абсолютно неразбираемо от всякаква гледна точка“, заяви Нинова и продължи: „Тези, които арестуваха Борисов, оказа се незаконно, сега му пазят гърба. Много шокиращо е, че само ПП и ДБ са подписали тази комисия и няма подпис от ГЕРБ, очевидно те искат да пазят Борисов. Сигурно ГЕРБ ще гласуват „За“, за да пазят пък Кирил Петков. Тези, които уж се изправиха срещу мафията, се прегърнаха с мафията, за да си спасят собствената кожа“, разкри лидерът на БСП.

От събитията в последните дни Нинова заяви, че социалистите са все по-малко оптимисти за дългия живот на този кабинет.

По думите на Нинова главният прокурор следва да бъде изслушан и в пленарната зала. „Всички имаме нужда, това е принципно отношение, да се чуят фактите, да има прозрачност“, уточни тя.

Във връзка с конституционната реформа Нинова обясни, че БСП все още не са потърсени официално за участие в разговори по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари