Корнелия Нинова: Има голям разлом между БСП и Радев

0
Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП, коментира Нинова
Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП, коментира Нинова

Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП, коментира Нинова

"Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

„Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП, каза тя. Нинова даде за пример различията в социалната политика, по отношение на Украйна, за покупката на изтребителите Ф-16 и уволненията на социалисти от институциите.

Нинова коментира и лидерската среща в парламента от петък, на която присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са се произвели една добра и една лоша новина.

Лидерите на партиите, които дойдоха на срещата, се обединихме около това, че трябва да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в парламента, а не в президентската институция“, каза Нинова и добави, че лидерите на партиите на срещата са представлявали мнозинство от над 130 народни представители, което е „узряло да се борим за парламентаризма“.

Лошата новина е била, че лидерите не са се съгласили да направим правителство.

Нинова заяви, че на този етап за БСП не стои въпроса да се направи коалиция с ГЕРБ.

„При нас на този етап не стои отмяната на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще разговаряме“, каза тя.

По отношение на статията в „Ди Велт“, Нинова цитира думите на настоящия служебен министър на икономиката Никола Стоянов, че тя е признания за извършено престъпления. „Излиза, че е имало таен план и Петков и Василев са участвали в него“, каза още лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари