Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

0
Гарантирам, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори, тези хора няма да издържат
Гарантирам, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори, тези хора няма да издържат Снимка: БГНЕС

„Гарантирам, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори, тези хора няма да издържат. Затова ние трябва да сме готови."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с обществеността в Благоевград. Тя говори близо час и половина честно и очи в очи с актива на града. Разказа им, че през юни месец във Велико Търново партията ще прави нещо като мини конгрес, на който ще се приеме важен документ, а именно алтернатива за управлението на България, визията на БСП по секторни политики, иформира Труд.

Ние се готвим за предсрочните избори и искам ако управляваме след нас хората да кажат-днес живеем по-добре, не искаме да даваме празни обещания и да има разочаровани. Затова ще направим документ за секторните приоритети на партията година по година, ако поемем управлението на държавата. За първата година аз виждам като приоритет три неща, без които не може и трябва да има реформи, които да донесат просперитет- икономиката, малкия и среден бизнес, производството, второ –здравеопазването, нов модел, и образованието- също реформи, не може да им десетки университети и да има дефицит за машинни инженери в страната. И още трябва да има децентрализация за общините, защото сега те са зависими от волята на премиера, той решава на коя да се отпуснат пари. Затова казвам примерно 10% от данъците да остават в общините и без оглед на това кмета от коя партия е, да могат да реализират политики и да се справят, а не всичко да им зависи от премиера", изложи мнението си Нинова.

Лидерът на БСП заяви,че заедно с очакваните предсрочни избори, партията е започнала и подготовка за местните избори. Те с близо и са важни. "Аз съм против теорията, че до последно партиите да си крият кандидатите за кметове."

Нинова обясни, че иска още от сега да е ясно кой ще е кандидата за кмет и да работи да е публичен. Тя заяви, че заради местните избори се прави нещо като паспорт на всяка една община, за да се знае къде с какво разполага актива в работата си. Тя зави още, че партията няма да се бърка силово по места за избор на кандидати за кметове и общински съветници.

В разговора си с хората, Нинова отдели доста време, за да обясни защо ще прави партията собствена телевизия.

Според нея тя няма да бъде политическа, а обществена, която ще дава обективната оценка на събитията. Според Нинова телевизията ще стартира до месец и половина, ако няма политически спънки за лиценза.

И още, Нинова поиска подкрепа на актива за 1 май, когато партията е решила да направи протест срещу корупцията, кражбите и калпавото управление на ГЕРБ.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари