Корнелия Нинова: Държавните мъже изчезнаха в ключов момент

1
ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало, каза лидерът на БСП
ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало, каза лидерът на БСП Снимка: Facebook

ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало, каза лидерът на БСП

„ГЕРБ не говорят за политическа формула, те сбъркаха концепцията от самото начало. Има два начина за подход за правителство. Първият - ГЕРБ си предлага премиер, той си предлага приоритети, предлагат си правителство на малцинството и търсят подкрепа за такова правителство. Вторият, който според нас беше правилен, да има лидерска среща, да определим най-важните приоритети, не само по партийни програми, а най-важните приоритети за България. Да си определим срокове за изпълнение и едва тогава да търсим подкрепа.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента.

По думите ѝ първата политическа сила е избрала първия вариант, който Нинова определи като грешка. „Ние сме диалогични и отидохме на срещата вчера. От това, което ни беше представено, сме обезпокоени“, заяви тя и даде пример: „Един от най-важните въпроси в момента е бюджетът за 2023 г. Там имаше едно изречение - че ще приемат бюджет за 2023 г. Ама какъв бюджет, с какъв процент дефицит, ще има ли увеличение на доходите на хората, социална политика - нито дума, само общи приказки“, обясни тя.

Според лидера на социалистите разговорите още не са приключили и е важна предстоящата днес среща между ГЕРБ и ПП-ДБ. „Те настояват все още за общ съюз, въпреки че днес поразвалиха едноръкото джентълменско споразумение. За съжаление загубиха вече месец на народа и на държавата“, посочи тя.

Нинова коментира, че в толкова важен за страната ни момент, държавните мъже са изчезнали. „Точно в ключовия момент, когато ГЕРБ-СДС направиха предложение на Петков и Василев, на което не могат да откажат, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. Точно, когато трябва да се връчва първият мандат и виждате колко е напрегнато в държавата, президентът замина 4 дни за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред. След опита за покушение на Гешев той изчезна“, коментира тя.

„Дали ще подкрепим правителство зависи от членовете на партията“, посочи Нинова във връзка с вътрешнопартийното допитване и добави: „Но първо трябва да знаем какво им предлагаме. Искаме ред и правила - лидерска среща, няколко приоритета, слагаме срокове и след това търсим хората, които могат да свършат работата. Ние искаме реални неща за развитието на България“, категорична е тя.

По темата за Истанбулската конвенция и последното решение на Европейския парламент Нинова заяви: „За Истанбулската конвенция предупреждаваме от 6 години, организираме и референдум и призовавам всички да ни подкрепят. С това решение на ЕП Истанбулската конвенция става общоевропейско законодателство и за съжаление задължително за България“, разясни тя и призова: „Подкрепете ни за референдума да спасим децата“.

И продължи: „Ние сме с пълна подкрепа към борбата с домашното насилие и категорично против трети социален пол, който се въвежда в Истанбулската конвенция. Загрижени сме за децата и за проникващата все по-сериозно в училищата джендър идеология“, каза още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари