БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет

1
Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съставят правителство, БСП ще бъде опозиция на това правителство, каза на брифинг Корнелия Нинова
Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съставят правителство, БСП ще бъде опозиция на това правителство, каза на брифинг Корнелия Нинова

Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съставят правителство, БСП ще бъде опозиция на това правителство, каза на брифинг Корнелия Нинова

"Изпълнителното бюро на БСП взе решение социалистите да не подкрепят проектобюджета, внесен от служебното правителство". Това обяви на пресконференция лидера на партията Корнелия Нинова.

"Няма да подкрепим предложения проектобюджет от служебния кабинет. Той е антисоциален". Това обяви на брифинг лидерът на БСП за България Корнелия Нинова. "В него има необосновани разходи", посочи още тя, предаде БНТ.

"Необоснованите разходи виждаме в капиталовите разходи", допълни Нинова. "Тук става дума за 10 млрд. лева за половин година. Няма обосновка за какво са тези разходи. Капиталовите разходи са важни за България, но в този случай смятаме, че са завишени.

Занижени са и приходите - по-малко с 1 млрд. приходи. Ще се борим за това най-бедните да не плащат цената на кризата", категорична беше Корнелия Нинова

Според социалистите заложеният дефицит от 6,4% е завишен като е реално да се заложи дефицит от 4% - 4,5%. "Притискането на дефицита под 3% само и единствено, за да се влезе в еврозоната, не е уместно. Но предложеният дефицит от 6,4% не е реален. Той е завишен с разходи, срещу които не стои обосновка", посочи тя.

"Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съставят правителство, БСП ще бъде опозиция на това правителство", каза още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари