Кораб, който плаваше към Варна, се носи неуправляем в Червено море

2
Плавателният съд, който беше тежко засегнат от ракетен удар, се пълни с вода
Плавателният съд, който беше тежко засегнат от ракетен удар, се пълни с вода

Плавателният съд, който беше тежко засегнат от ракетен удар, се пълни с вода

Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи, че е получила информация за експлозии в южната част на Червено море, на 40 морски мили западно от йеменското пристанище Ходейда, предаде Ройтерс.

Намиращите се в близост плавателни съдове и екипажите им са останали невредими, добавя UKMTO.

Подкрепяните от Иран бунтовници хути, които контролират най-гъсто населените райони в Йемен, атакуват кораби в Червено море и протока Баб ел Мандеб в знак на солидарност с палестинското население по време на войната, която Израел води в Ивицата Газа, посочва БТА.

Междувременно товарният кораб, който плаваше към Варна, но беше тежко засегнат от ракетен удар, изстрелян от хутите и изоставен от екипажа си, все още се носи неуправляемо по водата и може да бъде изтеглен към Джибути, съобщиха източници на Ройтерс.

Екипажът на плавателния съд „Рубимар“, плаващ по флага на Белиз, го напусна след като беше ударен от ракета в неделя. Моряците бяха спасени от друг търговски кораб.

Корабът се пълни с вода и собствениците му проучват какво може да се направи, съобщи компанията за морска сигурност „Ел Ес Ес – САПУ“. Плавателният съд е регистриран в Обединеното кралство.

Компанията собственик и базираният в Ливан корабен мениджър не бяха открити за коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари