КООРС започнаха проверки за неизчистени тротоари пред магазини и офиси

0

Две заседания на щаба във връзка с усложнената зимна обстановка се проведоха днес в Община Русе. Първото се състоя в 8 ч. сутринта, а второто приключи преди броени минути. Те бяха ръководени от кмета на Община Русе – г-н Пламен Стоилов.

През целия ден малогабаритната налична техника влизаше в крайните квартали за почистване на междублоковите пространства. Служителите на КООРС започнаха проверки за неизчистени тротоари пред магазини и офиси. За констатирани нередности са издадени предупредителни протоколи.

Особено внимание се обръща и на премахването на ледените висулки от покриви и мостове, които създават реална опасност за пешеходците. Близо 100 са до момента сигналите за изпочупени клони или паднали дървета, на които се реагира своевременно, стана ясно по време на следобедното заседание. Реагирано е и на всички сигнали, свързани с проблеми в малките улички.

Към настоящия момент няма населени места без ток и без вода, а основните пътни артерии на територията на град Русе са проходими при зимни условия.

От утре, 19.01, се нормализира учебният процес в цялата община. Няма да работи единствено детската градина в село Бъзън, по искане на кмета г-жа Василена Цанкова, тъй като има много паднали дървета в двора на детското заведение, които предстои да бъдат разчистени. Директорите на училища и детски градини в община Русе следва да създадат необходимата организация на учебните заведения на нормално и безопасно придвижване на учениците.

Хората и техниката ще работят на двусменен режим, като чистенето в следващите дни ще започва рано сутрин и ще завършва късно вечер. Тъй като прогнозата за следващите 10 дни е за отрицателни температури, гражданите и водачите на автомобили трябва да са изключително внимателни, предвид очакваното обледяване.

Създадена е организация и се реагира на всеки случай на необходимост за оказване на медицинска помощ на граждани, заяви кметът Пламен Стоилов. По думите му няма как да се чистят пътища до вилни зони, каквито искания е имало през днешния ден, тъй като приоритет са пътищата в града и общината. „Във вилните зони харчим публични средства само, когато спасяваме човешки животи“, заяви още Стоилов.

В рамките на заседанието на щаба се взе решение утре зоната за платено паркиране отново да не функционира, такси няма да се събират, като се насочат усилия за нейното почистване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари