Концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ в Русе

0
Концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ в Русе
Снимка: ozo.bg

Национален фолклорен ансамбълФилип Кутев“ гостува в Русе днес. Той ще изнесе концерт в „Канев център" на Русенския университет“ от 19 ч.

Създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес, ансамбълът изпълнява своята мисия да „превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи.

С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев, както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.

Дейността на Ансамбъла по своеобразен начин възражда, съхранява и разпространява тази древна и красива традиция, като същевременно влага нови творчески идеи при въплъщаването й. От създаването си до днес НФА „Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари