Концертът на Флотския духов оркестър се отлага за есента

0
Русенци винаги са аплодирали с възторг концертите на Флотския духов оркестър
Русенци винаги са аплодирали с възторг концертите на Флотския духов оркестър

"За нас винаги е чест и радост да се връщаме към корените на Военноморските сили - тук, в Русе, е техният дом и дори и флотският духов оркестър е заченат в Русе"

 Това каза вчера контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС в България. Той и негови колеги пристигнаха, за да положгат венец и цветя пред Паметника на моряка и да поставят началото на традиционните чествания на създаването на военното морячество в страната, съобщава вестник "Утро"

"За съжаление епидемиологичната обстановка ни наложи да редуцираме програмата за 141-ата ни годишнина, наложи се да отпадне и концерт-спектакълът на нашия оркестър", каза контраадмиралът. Той обаче подчерта, че военните оркестранти се готвят все пак да зарадват русенци с изпълнения на маршове, класически пиеси и джаз още тази есен. Кирил Михайлов изрази готовност и да откликне, ако от Професионалната гимназия по корабоводене покажат желание да гостуват на военните моряци и да се запознаят с тяхната мисия. Поддържаме много добри връзки с моряшките гимназии във Варна и Бургас, правим летни лагери по гребане и ветроходство и ще се радваме на сътрудничество с русенското училище, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари