Концерт за пациентите на русенска болница

2
Идеята е заимствана от лечебни заведения в чужбина
Идеята е заимствана от лечебни заведения в чужбина Видео: БНТ

За празника на влюбените учениците от Гимназията по изкуствата в Русе поздравиха пациентите на една от русенските болници.

Идеята е заимствана от лечебни заведения в чужбина, в които силата на музиката всекидневно се използва не само за по-добро настроение, но и за лечение, предава БНТ.

Във фоайето на лечебното заведение учениците от гимназията по изкуствата изнесоха концерт и събраха усмивките и аплодисментите на пациенти и лекари. Днес, по повод празника на влюбените, тук за първи път звучеше музика, но идеята на ръководството е все по-често да се чува, включително и в отделенията. Така, както се прави на други места.

Алис Муртезова – административен директор на болницата:

„В реанимацията лекари, които могат да свирят на различни инструменти, събуждат с музика своите пациенти след анестезия. Искам да кажа, че е вълшебно.”

Мирена Христова е пациентка на здравното заведение. Казва, че се радва и на децата, и на музика, въпреки болежките си.

Мирена Христова:

„Денят е прекрасен, въпреки че сме болни. Много добра инициатива на болницата – да внесе малко радост в ежедневието на хората и да се почувстват по-добре.”

Според Мирена Христова вълшебната сила на музиката и радостта в очите на децата днес ще направят на всички празника по-различен, независимо дали ще отбележат свети Валентин или Трифон Зарезан.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари