С огромен трибагреник и концерт с 400 деца Русе отбеляза 24 май

10

Русенските учители и ученици дефилираха днес с 80-метров трибагреник по централните улици 

 Знамето е с размери 80 на 4.50 метра и е ушито от възпитаници на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в крайдунавския град. 

Две шествия преминаха през центъра на града по ул. „Александровска“. Първият лъч с ученици и учители тръгна точно в 10:30 ч. от ПГДВА „Йосиф Вондрак“, воден от кмета на Община Русе Пенчо Милков, а вторият - от СУ „Христо Ботев”. Лъчовете се събраха пред Съдебната палата. Шествието носеше и два големи български флага, единият от които е дълъг 80 метра.

Към парада се присъедини и Общинският духов оркестър „Биг бенд – Русе“ с диригент Димчо Рубчев заедно с мажоретките от „Екстрийм“. 

В 11 ч. пред общината започна празничния концерт. В инициативата участваха близо 400 младежи от 11 русенски училища, като и от Общинския детски център за култура и изкуство. Богатата програма беше допълнена още от изпълненията на Общинския духов оркестър, мажоретен състав „Екстрийм“, хор „Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство. Присъстващите имаха възможност да се насладят на някои от най-обичаните родни песни, а също и да чуят патриотични стихотворение. Не липсваха и модерни музикални и танцови изпълнения.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари