Конференция събира повече от 200 лекари в Русе

1
Събитието продължава от 8 до 10 септември
Събитието продължава от 8 до 10 септември

Събитието продължава от 8 до 10 септември

Повече от 200 лекари ще се включат в конференцията "Русенски интервенционални дни", която се организира от 8 до 10-и септември (неделя) в крайдунавския град. Това съобщи управителят на лечебни заведения "Медика" в Русе доц. д-р Кирил Панайотов, който заедно с Русенския университет е организатор на форума, предава БТА.

Сред акцентите ще бъдат презентации, свързани с интервенционално лечение на калцирани коронарни лезии, ендоваскуралното лечение в аорта и аорто-илиачен сегмент, лечението на остър исхемичен мозъчен инсулт - доболнична и болнична фаза, и специализираната образна диагностика с мозъчна перфузия.

По думите на доц. Панайотов около 30 процента е намалял броят на пациентите с поставени стентове чрез апаратура последно поколение и съвременни методи за диагностика и лечение в лечебни заведения "Мезика".

"Данните показват, че само за година през Сърдечно-съдовия център на "Медика" са преминали над 10 000 пациенти", каза доц. Панайотов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Иван
    Преминали и повечето умрели,защото сте некомпетентни и не можещи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари