Данаил Ковачев: Горд съм, че в Русе работят специалисти, които ежедневно печелят доверието на хората

1
Повече от 200 лекари се събраха в Русе на конференция
Повече от 200 лекари се събраха в Русе на конференция Снимка: Община Русе

Повече от 200 лекари се събраха в Русе на конференция

Повече от 200 лекари участват в една от най-големите конференции по интервенционална медицина в страната. Събитието се провежда в Русе, а сред гостите на официалното откриване беше и областният управител Данаил Ковачев.

Настоящият форум е поредното доказателство за изключително високата корпоративна социална отговорност на лечебни заведения „Медика“ и нейните партньори. За пореден път Вие демонстрирате ангажираността си по приоритетни здравни политики и стратегии за изграждане на ефективно и модерно здравеопазване, в което централно място заема грижата за пациента. Определено е постижение да съберете на едно място водещи европейски специалисти в едно съвременно, мултидисциплинарно и комплексно направление, каквото е интервенционалната медицина“, каза Ковачев в обръщението си към управителя на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов, цитиран от пресцентъра на Община Русе.

Областният управител отбеляза, че организирането на събития от подобен род отреждат и значимото място на Университетска болница „Медика-Русе“ в системата на здравеопазването не само на региона, но и на страната.

„Горд съм, че в Русе работят специалисти, които ежедневно печелят доверието на хората със своите професионализъм и отдаденост“, допълни той. Ковачев увери медиците, че те ще могат да разчитат на подкрепата му и занапред в името на здравето на жителите на региона.

Сред акцентите на форума са теми, свързани с интервенционално лечение на калцирани коронарни лезии, ендоваскуралното лечение в аорта и аорто-илиачен сегмент, лечението на остър исхемичен мозъчен инсулт – доболнична и болнична фаза и специализираната образна диагностика с мозъчна перфузия.

Събитието се организира от лечебни заведения „Медика“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ с подкрепата на Българското дружество по интервенционална кардиология. В него участват и изявени специалисти от Германия, Италия и Полша.

Конференцията е наследник на провеждащата се от 2012 година насам поредица Русенски ендоваскуларни дни, като целта е да се надгради и продължи традицията в крайдунавския град да бъдат представяни най-съвременните в световен мащаб методи и технологии за минимално инвазивно лечение на сърдечни-съдови заболявания.

Традиционно, освен лекции, са заложени и 8 случаи на пациенти, които ще бъдат излъчвани на живо чрез двупосочна видеоконферентна връзка със залите за инвазивно лечение на „Медика“ и трите лекционни зали. От болницата отчитат, че с около 30 % е намалял броят на пациентите с поставени стентове, благодарение на апаратурата от последно поколение и прилаганите съвременни методи за диагностика и лечение в лечебни заведения „Медика“.

Данните показват, че само за година през Сърдечно-съдовия център на „МЕДИКА“ са преминали над 10 000 пациенти, на които е оказана първокласна медицинска помощ. В последните години лечебни заведения „Медика“ се наложиха като водеща клиника в интервенционалната кардиология и интервенционалната ангиология в страната. Това стана възможно, благодарение на екипа, който съумяха да изградят.

Сред гостите на форума бяха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазараджиев, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев дтн, ректорът на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас проф. д-р Христо Бозов, проф. д-р Добрин Василев дм, както и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    5
    Trez
    Що сте недоволни Как пък един път некажете браво нещо става и тук
  • 6
    4
    Иван
    Среща на лекари,а все некомпетентни хора са там???Сбирка за какво е.....чешат си топките,тези тюфляци...
  • 10
    3
    Оценител
    Всичките тези Цървули Погребални Агенти ли са? Много ядът и са като СВИНЕ
  • 15
    2
    ???
    Павликенския цървулогений и беленския мазен тюфлек начело. Да ти се повдигне.
  • 8
    1
    Мархаба, аркадашлари!
    Областният е симпатяга. Седналите зад масата изглеждат доста амортизирани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари