Компании от Германия и Франция ще доставят оборудването за "Арена Русе"

1
Официалното откриване на спортната зала трябва да се случи за празника на Русе
Официалното откриване на спортната зала трябва да се случи за празника на Русе

Представители на немска компания, която ще доставя седалките за "Арена Русе", пристигнаха на място в залата, за да направят необходимите замервания. Френска компания пък ще доставя част от оборудването, обясни  Георги Пейчев, който ръководи инвеститорската фирма  "Русе Проект".

При огледа на обекта двамата представители на водещи чужди компании бяха придружавани от генералния мениджър на "Русе Проект" Борислав Велков и представителя на инвеститорския контрол Ивайло Иванов. Съоръжението е изключително функционално по отношение на посетителските места. Те са 5100, но могат да се допълнят с още до 1200 чрез така наречената телескопична трибуна. За комфорта на гостите има 7 ложи, шест от които са с по 12 места и една президентска с 43 места. За ВИП-персоните е предвидено влизане и излизане отделно от основния поток хора. Към седалките е предвидена системата за вентилация, зад всяко място ще има отвори за отопление и охлаждане.

Георги Пейчев поясни, че най-важният етап -затварянето на  обекта, е завършен, което позволява да се изпълняват вътрешни строителни работи. Залата е свързана с ТЕЦ и на природен газ. Електрическата инсталация е почти завършена. Остава да се поръча подходящо осветление. Преговаря се с представители на световни марки за оборудване на обекта.

Залата трябва да е завършена до март тази година, за да може официалното й откриване да се случи за празника на града.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари