Колко ще струва лятната почивка у нас и при съседите

0
Само това лято към Гърция ще пътуват над 600 хиляди българи – два пъти повече от последните две години на пандемия. А 450 хиляди - планират да прекарат лятната си ваканция в турските курорти
Само това лято към Гърция ще пътуват над 600 хиляди българи – два пъти повече от последните две години на пандемия. А 450 хиляди - планират да прекарат лятната си ваканция в турските курорти Видео: NOVA

След началото на войната резервациите за море в туристически агенции като тази намаляват значително – както от туристи от Русия и Украйна, така и от традиционни пазари в Западна Европа

 Въпреки това очакванията на бранша са до края на годината българите да реализират 21 млн. пътувания, информира NOVA

Само това лято към Гърция ще пътуват над 600 хиляди българи – два пъти повече от последните две години на пандемия. А 450 хиляди - планират да прекарат лятната си ваканция в турските курорти.  Заради по-високите разходи за хотелиерите - почивката това лято ще излезе с 20-30 % повече от миналото. У нас – цените на услугите ще са минимум 10 - 11 на сто нагоре.

Първите хотели по северното Черноморие вече отвориха. В Албена например са в очакване на първите си туристи. А до края на април общо 8 хотела в комплекса ще открият сезона.

„Очакваме първите туристи от Германия да пристигнат на 9 април. Очакваме австрийци от 7 април. Юли и август месец, когато е пикът на сезона, записванията са силни от абсолютно всички дестинации”, твърди Велина Гюмова - мениджър “Продажби” в Албена

Въпреки това: още в първите дни на войната новите резервации в курорта спадат 3 пъти, но анулации при вече договорените почивки – няма. Хотелиерите на юг също отчитат по-малко записвания след началото на руската инвазия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари