Колко ще достигне цената на агнешкото за килограм?

1
Цените на вносното агнешко месо са около 30% по-ниски
Цените на вносното агнешко месо са около 30% по-ниски

Цените на вносното агнешко месо са около 30% по-ниски

Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре. В момента средно килограмът се продава за 25 - 26 лева. Проверка показва, че всяка година по празника консумираме около 500 хил. агнета, съобщава NOVA. От фермите в момента килограм живо тегло се продава между 10 и 12 лева – с около 2 лева повече от миналата година.

От бранша отново предупреждават, че македонско агнешко на по-ниски цени може да залее пазара, въпреки че държавата затегна контрола. Цените на вносното месо са около 30% по-ниски. Проверки за качеството и безопасността на месото започнаха и от Агенцията по храните. Има ли риск опасно месо да достигне до пазара и докъде ще стигнат цените на агнешкото до края на седмицата?

„Цената е висока, то е ясно, но обстоятелствата са такива, трябва да се спазят традициите”, споделя потребител.

Красимир Кирилов отглежда отглежда около 80 овце в Арбанаси. За да се справи с всички разходи, тази година ще продава агнетата една идея по-скъпо.

„При нас, във фермите, цените няма как да лавират. Ние сме определили твърда цена между 10, 12 лева. Това е истинско българско месо, два лева е разликата – 8 - 10 лева вървяха миналата година” споделя Кирилов.

В магазинната мрежа цената ще варира между 25 и 30 лева – зависи от големината на агнетата. По-малките ще достигат цена 30 лв., защото рандеманът там е по-малък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари