Колко лимонтузу се слага при правенето на сладко

4
Лимонената киселина е полезна подправка, която може да се използва за подобряване на вкуса и запазването на храните
Лимонената киселина е полезна подправка, която може да се използва за подобряване на вкуса и запазването на храните

Лимонената киселина е полезна подправка, която може да се използва за подобряване на вкуса и запазването на храните

Лимонтузу или лимонена киселина е другото име на винена киселина. Получава се по синтетичен път и има много кисел вкус, но няма мирис. Използва се за консервиране на желета, сладка, конфитюри и мармалади.

Как да използвате лимонтузу? Препоръчителното съотношение е към 1 килограм захар да се добавя една чаена лъжичка лимонтузу. Ако правите голямо количество сладко, трябва и да увеличите количеството лимонтузу. Например, за 2 килограма захар са необходими 2 чаени лъжички лимонтузу.

Ако сложите повече лимонтузу, има опасност сладкото да придобие неприятен вкус. Обикновено лимонена киселина се добавя към вече свареното и готово сладко, само 1-2 минути преди да се свали от огъня и да се разпредели в бурканите.

Лимонтузу може да се използва и при производството на десерти, сладолед и сокове. Освен това, то може да се използва за предотвратяване на потъмняване на нарязаните плодове за сладко. За целта просто потопете плодовете във вода с лимонтузу.

Лимонената киселина е полезна подправка, която може да се използва за подобряване на вкуса и запазването на храните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари