Колко "безобидно" е да шофираме с телефон в ръка?

1

Законът забранява да шофираме с телефон в ръка, но кой ли го спазва?

За подобен случай сподели русенка в социалната мрежа:

"Прибирам се от работа по "Цар Освободител". Час пик...Пред мен един Форд, кара рисково - пешеходни пътеки, спирачки, престоява се без мигачи и т. н...Ще кажете какво толкова е станало?!...На светофара се изравнихме - гледам една руса кифла си говори по телефона и кара!...Защо пиша ли???.... Защото законът не разрешава да се шофира с телефон в ръка и ред други нарушения, но се правят всеки ден и час, а в Русе от един месец не съм виждала полицейски патрули и контрол на движението!...То пък те като са на пътя, сякаш нещо се е променило?!"

Коментарите под поста са двупосочни. Някои хора са категорични, че това е нарушение, което не бива да се подценява и навсякъде по света се наказва с глоби. Други пък са на мнение, че това не е нищо особено и вероятно разговорът е бил спешен, като добавят, че на всички ни се е случвало да говорим по телефона, докато караме...

Сигурно е обаче, че въпросната жена не е нито първата, нито ще бъде последната с подобно нарушение. Когато обаче е застрашена безопасността на участниците в движението, ситуацията няма как да бъде определена като "безобидна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари