Коледни забавления в Русе

1
Концерти, спектакли и безплатни прожекции на филми са част от Коледно-новогодишният фестивал в града
Концерти, спектакли и безплатни прожекции на филми са част от Коледно-новогодишният фестивал в града

Коледно-новогодишният фестивал в Русе предлага концерти, спектакли и прожекции на филми.

От 11 до 31 декември Русе ще бъде завладян от тържествено празнично настроение. Тазгодишното издание на Коледно-новогодишния фестивал Русе 2019 включва четири кинопрожекции в рамките на Кинопанорама „Италия днес“ от 11 до 13 декември в зала „Европа“ на Доходно здание с вход свободен: „Аз се върнах“ (2018 г.), „Съкровено“ (2018 г.), „Микеланджело: Безкрайност“ (2017 г.) и „Човекът, който купи луната“ (2016 г.) Организатори са Община Русе и Италиански културен инситут – София.

На 14-ти декември в Камерна зала „Слави Шкаров“ от 18 часа ще се проведе Коледен концерт „Репетиция“на ВГ „Приста“ при Общински младежки дом – Русе с худ. ръководител Доротея Бальовска, а съставите на Общинския младежки дом ще имат коледен концерт на следващия ден в МОЛ Русе от 17 часа.

На 16-ти декември от 18 часа в Доходно здание са традиционните Годишни награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски Лимес 2019“, организирани от Община Русе и ОП „Русе Арт“.

В понеделник, 16 декември, в зала“Култура“, 18:00 ч. публиката може да се наслади на концерта „Никога не е късно за белканто“ - Емил Симеонов – бас, Наталия Радославова – пиано. Програмата включва арии и песни от Дж. Джордани, А. Скарлати, Г. Ф. Хендел В. А. Моцарт, Ф. Шуберт, Р. Шуман, Дж. Верди, Х. Волф, П. И. Чайковски, С. Рахманинов, Д. Христов. По същото време пред Общината Веселин Маринов ще изнесе коледен концерт-спектакъл, час по-късно в Доходно здание Биг Бенд – Русе и приятели ще зарадват русенци с Коледен концерт.

На 17 декември от 18 часа в Доходно здание художествените формации при ОбДЦКИ – Русе ще отбележат 70 години извънучилищна дейност в Русе с Коледен концерт, а на 18 декември от 18:30 в зала „Европа“ концерт с любими коледни песни ще изнесе ДМХ „Свети Георги Победоносец“ при ОМД – Русе с диригент Мина Влайкова.

Три събития ще се проведат на 20-ти декември: Коледно надиграване с богата концертна и конкурсна програма в зала „Дунав“ от 18 часа с участието на фолклорни състави и клубове от Русе и награден фонд, осигурен от магазини „Кауфланд“ – Русе; концерт „Коледни вълшебства“ на съставите от ОМД – Русе от 18 часа на голямата сцена в Доходно здание и Коледен концерт на Тамбурашки оркестър и Детска вокална група „Слънце“ при ОбДЦКИ в 18 часа в зала „Европа“.

Празничен концертспектакъл „В очакване на Дядо Коледа“ ще представи Общинският детски център за култура и изкуство на 21-ви декември от 11 часа в Доходно здание, а от 18 часа в зала „Европа“ ще се състои Коледен концерт на Детско–девически хор Дунавски вълни при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова.

Ден преди Бъдни вечер, на 23 декември, от 12:00 ч., пред Хепи, коледарски групи от региона ще участват в традиционното коледуване под надслов „Коледо, ле!“.

Община Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнем заедно Новата 2020 на 31 декември, от 23 ч. на площада пред Общината. Гост-изпълнител е една от най-популярните български групи Deep Zone Project. Тя ще ни гостува с новото си клубно шоу и вечните песни на България в ремиксирани танцувални версии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари