Магията на коледния дух завладя Русе

1

Днес, пред Община Русе, кметът Пламен Стоилов и Дядо Коледа тържествено запалиха светлините на елхата и дадоха старт на Коледно-новогодишния фестивал.

Сред присъстващите бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе професор Христо Белоев, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и други.

Стотици русенци се насладиха на празнична програма, която включваше изпълнения на Габриела Йорданова, Общинския духов оркестър, мажоретния състав „Екстрийм“ и децата от Вокална група „Приста“ при ОМД, децата от студио „Икономов“, студио за модерен балет „Фрийдъм“, Група за модерен балет „Стар Денс“, Детска театрална работилничка и ДЮФА „Зорница“ при ОбДЦКИ. Водеща на празненството беше актрисата Ралица Константинова.

Радвам се, че сме заедно на това дългоочаквано събитие. Предстоят ни празници, които ни зареждат с много енергия, защото през годината сме работили много. Пожелавам ви незабравими коледно-новогодишни празници - нека има много радост и усмивки в семействата и сбъднати мечти за децата.“ Последва отброяване и с много настроение и коледна атмосфера светлините на елхата грейнаха, а небето се освети от фойерверки.

Следващите дни на месец декември ще бъдат изпълнени с филмови прожекции; „Коледно надиграване“, съпроводено с богата концертна и конкурсна програма; концерти на Васил Петров и Веселин Маринов. Малки и големи ще се радват на уникалния Международен фестивал на ледените фигури „Айс фест 2016“ и разбира се, дългоочакваната новогодишна нощ, която ще блесне с празничен концерт с участието на Милена Славова, рок бенд и солисти от ФТТ „Найден Киров“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари