Колаж на блогър за събора на Бузлуджа разгневи Михаил Миков

2
Откровеният паралел на "Чинията" с тоалетна такава, явно е разгневил лидера на БСП
Откровеният паралел на "Чинията" с тоалетна такава, явно е разгневил лидера на БСП

"Сред най, ама най-опашатите лъжи за посещаемост на партийни събития, е тази на БСП. Толкова опашата, че реално не могат да бъдат обслужени битово-комуналните нужди на червения електорат. На редакционния имейл пристигна това оригинално анонимно предложение за решение на проблема:"

Това е мнение на блогъра Асен Генов, изказано в профила му във фейсбук и гарнирано с горепосочения колаж.

Поводът е традиционният събор на Левицата на Бузлуджа в началото на август. Откровеният паралел на "Чинията" с тоалетна такава, явно е разгневил лидера на БСП Михаил Миков, защото той посвети на Генов, реципрочно - статус в своя фейсбук профил.

Въпросният статус, доста дълъг, бе разпространен и като официално изявление на председателя от партийния пресцентър.

В "правото на отговор" Михаил Миков припомня епизода със залавянето на Генов на местопрестъплението - пред централата на "Позитано" 20 да боядисва паметника, дело на Любомир Далчев (който избяга в САЩ, б.р.), намеквайки, че блогърът е комплексар.

Ето и отговора на Миков:

"В профила си във фейсбук някой си, наречен Асен Генов, писал вчера нещо по адрес на събора на Бузлуджа и подкрепил казаното от него с фотоколаж, който осмива по неприемлив начин паметника на връх Бузлуджа.

Преди има-няма година и половина вероятно същият този, или пък друг, но със същото име, обруга паметника на антифашистката съпротива пред централата на БСП, като го боядиса с блажна боя.

А в последствие съдът го оправда, защото боядисването и рушенето на паметници било форма на изразяване на политическо мнение.

Щетите върху паметника, казал съдът, били отстраними, затова и деянието не било толкова укоримо. Идеята за боядисване на паметници у нас не е нова, нито е оригинална.

Вече поне няколко пъти "смели" представители на гражданското общество обикалят нощно време със спрейове и блажна боя и дават израз на политическите си убеждения по отношение на различни паметници.

Щетите върху паметника са само материалният израз на целия този процес.

Паметниците носят поуката на историята на българския народ. Народ без история не е народ. Обругаването на собствената ни история не е патриотично.

То или обслужва чужди интереси, или пък е проява на ниско самочувствие и комплекси.

И ако боята се отстранява лесно, както е констатирал съдът, то натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно.

Затова и вероятно липсва подобна констатация в оправдателната присъда.

Ние в БСП обаче не се срамуваме, че сме българи, не се срамуваме от историята на България и се гордеем с всичко постигнато от поколенията преди нас. Всеки, който си мисли, че може да заличи спомена от това, като боядисва по тъмно, дълбоко греши."

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари