Който руши повече, ще плаща повече

0
Това обясни шефът на АПИ относно тол таксите
Това обясни шефът на АПИ относно тол таксите

Преди две седмици пуснахме обществена поръчка за хардуер, който ще оперира системата на тол таксите.

Кой и колко ще плаща ще се решава може би след година от правителството. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

По думите му, превозвачите могат да бъдат спокойни, тъй като все още нищо не е решено. Направихме няколко срещи с браншовите организации на товарните и автобусните превозвачи и чухме техните искания. В транспортната комисия следобед отново ще има такава среща, така че тази тема тепърва ще се разисква. В никакъв случай не искаме да съсипем бизнеса на тези хора, подчерта инж. Лазаров.

В момента реално голямата тежест се поема от нашите превозвачи, тъй като в чужбина те заплащат много по-високи такси, отколкото чуждите превозвачи у нас. Целта ни е да стане така, че който руши повече инфраструктурата, да плаща повече, уточни шефът на АПИ.

Той съобщи, че след празниците ще се ремонтират тунелите Елешница и Ечемишка. На АМ "Тракия" тунелът Траянови врата ще бъде затворен за лек ремонт, за да бъдат поправени системите за сигурност, добави инж. Лазар Лазаров.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари