Кои храни съдържат най-много пестициди?

0
Според експертите пестицидите могат да доведат до неприятни последици за здравето
Според експертите пестицидите могат да доведат до неприятни последици за здравето

През лятото на рафтовете в магазините се появяват много зеленчуци и плодове, които могат да съдържат опасни за здравето пестициди

Специалисти по храните обясниха кои продукти съдържат най-много от тези вещества и каква е вредата им, пише zdrave.to

Това са вещества, които предпазват растенията от болести и "атаки" на насекоми. Използват се навсякъде. Някои плодове и зеленчуци обаче натрупват повече от тези вещества, други по-малко.

Според експертите пестицидите могат да доведат до неприятни последици за здравето. Например, вероятността от онкология се увеличава, а химикалите могат да повлияят и на репродуктивната, имунната или нервната система.

Най-високите концентрации на пестициди са открити в лютите чушки, целината, картофите, праскови, нектарини, ябълки и много други храни. Но има продукти, в които тези химикали не са били открити.

Сред тях експертите посочват овесени ядки и бисквитки, тиква, зеленчукови напитки, консервирани ананаси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари